Disjunctor

Un mare avantaj al începerii tratamentului ortodontic în copilărie este faptul că se poate profita de procesul de creștere pentru a trata sau preveni malocluziile. Disjunctorul este un dispozitiv special conceput pentru astfel de probleme.

Acesta creează mai mult spațiu în cavitatea orală prin lărgirea treptată a maxilarului. Deși poate suna înfricoșător, procedura este de fapt simplă și ușor de tolerat. Maxilarul se dezvoltă ca două jumătăți separate, care nu se îmbină complet decât după pubertate. Cele două oase ale maxilarului pot fi astfel separate și stabilizate pe parcursul a câteva luni.

Beneficiile lărgirii maxilarului:

Poate lărgi zâmbetul într-un mod plăcut estetic.
Poate limita numărul dinților care necesită extracție pentru a crea spațiu.
Poate îmbunătăți respirația.

Cum funcționează un disjunctor?

Disjunctorul este personalizat pentru fiecare pacient și se aplică pe mai mulți dinți din zona posterioară (de obicei pe molarii I definitivi sau molarii II temporari). Este alcătuit din două jumătăți conectate la centru printr-un șurub. Pentru activare, se înșurubează treptat cu ajutorul unei cheițe speciale, generând tensiune la îmbinarea celor două oase palatale și determinându-le să se îndepărteze. După atingerea lărgirii dorite, disjunctorul rămâne în gură câteva luni pentru a permite formarea unei noi structuri osoase și stabilizarea rezultatelor. În general, tratamentul durează între 9 și 12 luni.

La ce să te aștepți?

Se poate resimți o ușoară durere sau senzație de presiune pentru câteva minute după rotirea cheiței, însă activarea disjunctorului provoacă un disconfort mai redus decât strângerea bracketilor.
Pot apărea dificultăți la vorbire și masticație la început, până ce limba se obișnuiește cu disjunctorul.
Este normal să apară un spațiu între incisivi, ceea ce indică faptul că disjunctorul își face efectul.

Alege tratamentul potrivit pentru tine!

Programare →